1 KAJ SO PIŠKOTKI
Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s pridom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.
Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema, če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.
2 ZAKAJ SO PIŠKOTKI POTREBNI
Piškotki so namenjeni boljšemu delovanju spletnih aplikacij in tako se v piškotke lahko beležijo vaše nastavitve, preference, informacije o prijavi uporabnika in drugo.
Piškotki so tako potrebni za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri zbiranju statistik o obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika in drugo. S pomočjo piškotkov vam morebitni oglaševalski partnerji lahko servirajo relevantne oglase.
Glede zakonskih omejitev in določilih hranjenja piškotkov na uporabnikovih brskalnikih si lahko pogledate 
tukaj.
Nekateri piškotki so tako nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem, ko se ostali shranijo le, če se tem strinjate. V splošnih pogojih so napisana tudi navodila, kako lahko posamezne piškotke odstranite s tem, da sledite povezavam navedenih v pogojih.
V primeru da imate na vašem brskalniku že hranjene piškotke bodo po zavrnitvi ti piškotki ostali, vendar se ne bodo shranjevali novi piškotki. Po preteku časa veljavnosti piškotka bodo le ti tudi odstranjeni.
3 PIŠKOTKI KI SO UPORABLJENI NA NAŠIH STRANEH
Ime piškotkaOpis piškotka in njegov namenTrajanjeIzvor
__utmaAnalitični piškotek. 
Potreben za razlikovanje med uporabniki in sejami.
2 letiGoogle Analytics
__utmbAnalitični piškotek. 
Beleži nov obisk uporabnika ali sejo.
30 minutGoogle Analytics
__utmcAnalitični piškotek. 
Beleži čas trajanja obiska strani.
6 mesecevGoogle Analytics
__utmzAnalitični piškotek. Shrani vir prometa ali oglaševalsko akcijo, 
ki hrani informacijo, kako je uporabnik dosegel stran.
6 mesecevGoogle Analytics
__utmtAnalitični piškotek za pospeševanje uporabniške izkušnje.10 minutGoogle Analytics
wfvt_118103219Piškotek namenjen zaščiti spletnih strani30 minutWordFence
4 ONEMOGOČANJE PIŠKOTKOV Z NASTAVITVIJO BRSKALNIKA
Večina brskalnikov ima že samodejno nastavljeno samodejno sprejemanje piškotkov. Seveda že večina brskalnikov omogoča, da si lahko uporabnik sam nastavi način shranjevanja piškotkov. S tem , ko onemogočite piškotke spletna stran ne bo delovala pravilno oziroma bodo njene funkcioanlnosti onemogočene.
Navodila za omogočanje nastavitev lahko najdete tukaj:
  · Internet Explorer 
  · Mozilla Firefox
  · Google Chrome
  · Opera 
  · Safari 
5 ONEMOGOČANJE IN POGOJI UPORABE POSAMEZNIH PIŠKOTKOV
Piškotki Google Analytics
Google je zavezan zagotavljanju varnosti in zaščiti informacij, ki jih hrani v svojih računalniških sistemih, zato je v celotni organizaciji uvedena strategija večplastne zaščite.
V priporočilih za programsko opremo in priporočilih za zasebnost storitve Google Analytics je povzeto, kako skrbimo za zaščito vaših podatkov.
Pogoje uporabe si lahko preberete 
tukaj.
Za preprečitev nalaganja piškotkov Google Analytics si lahko prenesete dodatek za brskalnik: 
Vtičnik za preprečevanje nalaganja Google Analytics piškotkov.